Nous càrrecs, noves cares! ACCIÓ!

Liked this post? Share with others!

Poques setmanes després del XX anniversari de la caiguda del Mur de Berlín, i de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa (1 de desembre de 2009) i pocs dies després de l’inici de la 4rt Presidencia Espanyola del Consell la Unió Europea, ja tenim nous càrrecs i noves cares. Als recents càrrecs i  cares de Herman Van Rampuy i Catherine Ashton ara ja tenim els nous Comisaris/es. Amb 488 vots a favor , 137 en contra i 72 abstencions dels (també nous des del passat 7 de juny) diputats/des del Parlament Europeu, el que representa la majoria absoluta de la cambra. No obstant, el nou col·legi de comissaris (entre ells Joaquín Almunia, un dels vicepresidents) està presidit, per segona vegada consecutiva, per José Manuel Durao Barroso.

Tenim cinc anys per passar a l’ACCIÓ! Amb uns resultats més aviat pobres de la Cimera de Copenhaguen, amb una perdua de pes mundial en favor de la Xina, India, Brasil,….amb una crisis global que ens afecta de forma directa i que no acabem de resoldre de forma coordinada i conjunta, amb una necesitat de tenir un paper actiu en el món, amb el debat energetic obert, i molts d’altres problemes que tenim damunt la taula, la Unió Europea necesita, ara més que mai, ACTUAR.

La ciutadania necesita que la Unió Europa actui com ho demostren els darrers resultats de l’eurobarómetre, i actui el més aviat possible.

Des de la ciutadania tan sols ens queda dir: Endevant i sort!

JOAQUIM MILLAN

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.