ACORDS de CIUTAT el nou pacte social dels MUNICIPIS per l’Agenda 2030

Liked this post? Share with others!

Sessions de debat online de l’Acord de Ciutat de Castelldefels:

Els propers 9 i 30 de novembre, l’Ajuntament de Castelldefels ha programat dues sessions online, la primera sobre la mirada econòmica i digital i la segona sobre la mirada feminista i sostenible. Ambdúes comptaran amb persones expertes en cadascuna de les matèries.

 

L’Ajuntament de Castelldefels organitza els propers dies 9 i 30 de novembre dues sessions de debat temàtiques relacionades amb l’Acord de Ciutat (aprovat el passat 29 de setembre), sota el títol genèric “Acord de Ciutat i Agenda 2030: la mirada dels ODS”.

 

 

 

Les sessions, titulades “Acord de ciutat amb mirada econòmica i digital” i “Acord de ciutat amb mirada feminista i sostenible”, comptaran amb 4 experts en cadascun dels àmbits a debat. A la primera, que es farà el 9 de novembre a les 19h, hi intervindran Cristina Monge (politòloga, assessora d’ECODES, professora de Sociologia a la Universitat de Saragossa i experta en governança per a la transició ecològica) i Pau Solanilla (consultor en reputació corporativa i institucional i fundador de Sostenibles.Org).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A la segona, prevista per al 30 de novembre a les 19h, hi participaran Neus Pociello (directora de la Fundació Aroa, experta a l’Observatori Europeu de Violències Masclistes de l’European Women’s Lobby i vicepresidenta del Consell Nacional de Dones d’Espanya) i Oriol Lázaro (expert en economia circular i secretari general del Consell Català del Moviment Europeu).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les sessions de debat es faran via telemàtica (a través de Zoom) i cal fer inscripció prèvia per poder participar. Es pot fer a través dels enllaços següents: Inscripció 1ª sessió Inscripció 2ª sessió

Si volen més informació, ho poden fer a l’adreça de correu electrònic acordciutat@castelldefels.org

Què és l’Acord de Ciutat i quins objectius té?

Recordem que l’Acord de Ciutat es va fer realitat gràcies a l’esforç de tots els agents socials i econòmics, públics i privats, institucions, moviments veïnals, entitats, associacions, veïns i veïnes a títol individual, etc, que van voler posar el seu granet de sorra per aconseguir un Acord amb 180 mesures que abarquen 5 àmbits d’actuació que marcaran les polítiques locals a curt i mig termini. Aquests àmbits són:

  • Reactivació econòmica
  • Recuperació social
  • Impuls digital
  • Ciutat educadora
  • Nou model urbà sostenible

L’Acord de Ciutat està totalment alineat amb l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), assumint un compromís polític i ètic per als propers anys.

La crisi de la COVID d’aquest 2020, a més, ha exigit una resposta conjunta de tots els àmbits, on els governs locals són cabdals per a una sortida transversal, coordinada i efectiva.

L’Ajuntament de Castelldefels és conscient que només l’acció local transforma realment les ciutats, els territoris i, per tant, la societat, per aconseguir una millor qualitat de vida en benefici de tota la ciutadania i el respecte al nostre entorn.

Ara més que mai, cal un missatge d’esperança per a les properes generacions, amb la voluntat de que des dels governs locals es volen i es poden fer les coses millor, on la governança local ha de ser més participativa i inclusiva, però també essent conscients del repte que s’ha d’actualitzar la credibilitat i confiança de la ciutadania en un projecte comú com és l’Acord de Ciutat.

L’objectiu principal és transformar i construir un Castelldefels més just, equitatiu i sostenible. Aquest és el compromís de la ciutat de Castelldefels.

+INFO: Acord de Ciutat

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.