“Som l’Europa que fem” per Joaquim Millan

Liked this post? Share with others!

Aquest 9 de maig celebrarem el dia d’Europa amb el convenciment que estem treballant per un projecte de pau, democràtic i de progrés.

Malauradament aquests objectius estan en perill com a conseqüència d’una guerra que ens arriba desprès d’una crisi sanitària, que no va fer més que demostrar-nos la necessitat de continuar avançant en la integració europea.

Europa té com objectiu modernitzar les nostres ciutats,  revertir els efectes de la crisi de la Covid-19 i de la guerra d’Ucraïna, facilitar la transformació digital, generar ocupació a la joventut, i més en aquest any que celebrem l’Any Europeu de la Joventut, a més d’ajudar a construir una societat sense desigualtats i a on ningú quedi fora del sistema, ni en risc de pobresa.

Hem de sumar des del vessant del valors europeus, com són el respecte a la dignitat humana, a la llibertat, a la democràcia, a la igualtat, a l’estat de dret i el respecte dels drets humans i de les minories, i tot plegat basat en el pluralisme, la no discriminació, la tolerància, la justícia, la solidaritat i la igualtat entre homes i dones.

No hem d’oblidar el compromís de la Unió Europea en la lluita contra el canvi climàtic i amb una transició energètica justa i sostenible que pugui garantir un futur digne i saludable a les generacions futures.

Europa esta conformada per múltiples nacionalitats i cultures que conviuen amb total harmonia e integrades que treballen plegades de forma participativa e interactiva on cal sumar a tothom. Totes i totes fem Europa, un espai on no volen ni podem deixar ningú enrere però tampoc volem ni podem deixar ningú fora. Europa sempre ha estat una espai d’acollida i ara més que mai ho hem tornat a demostrar.

Som l’Europa que estem fent entre tots i totes,  amb projectes de present i de futur, integradora, innovadora, sostenible, verda, igualitària, resilient, … una Europa que ens fa sentir orgullosos d’on vivim. Però tot això no és possible sinó som capaços de treballar des de qualsevol indret del territori europeu amb intensitat, esforç i convenciment per aquests valors i objectius.

Joaquim Millan

Director d’EUROLOCAL, vicepresident del Consell Català del Moviment Europeu e impulsor d’Europa en Blau.

@joaquimmillan

@eurolocal_eu

@europaenblau

@movimenteuropeu

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.