La Plataforma Europea AGE és la xarxa d’associacions de persones grans més gran de la UE i representa directament a més de 40 milions de persones grans a Europa.

Les més de 100 entitats d’arreu d’Europa que la conformen han elaborat el manifest “Assolint l’equitat de drets i dignitat per les persones grans”. Amb l’objectiu d’incidir perquè s’incloguin programes adreçats a assegurar l’equitat i els drets humans de les persones grans en l’agenda del futur Parlament Europeu post-eleccions el maig de 2019 i de la Comissió Europea resultant.

El passat 5 d’octubre es va presentar a Barcelona, amb la col·laboració del l’Oficina a Barcelona del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea, gràcies al suport d’organització i coordinació d’Eurolocal i la Fundació Aroa, entitats encarregades també de la traducció al català del manifest i de la creació d’un format de sensibilització per tal de facilitar la tasca de les entitats de Catalunya i l’accés a la informació de les persones grans sobre els seus drets.

Resum presentació

Manifest complert

Manifest versió curta

* Si sou un ens local o una entitat social  i voleu organitzar una presentació al vostre municipi poseu-vos en contacte a través del correu electrònic: manifestage2019@fundacioaroa.org