La UE protegeix les dades personals de la ciutadania

//La UE protegeix les dades personals de la ciutadania

La UE protegeix les dades personals de la ciutadania

Data protection

El nou Reglament europeu de protecció de dades fa dos anys que va entrar en vigor però aquest vint-i-cinc de maig ha estat de compliment obligatori a tota la UE. Aquesta nova normativa oferirà a la ciutadania europea més control sobre les seves dades personals i més protecció en el cas que se’n faci un mal ús. Com sempre hem esperat al darrer moment. Cal saber quins són els punts més importants d’aquest reglament?

Principals novetats i avantatges del reglament:

El reglament general de protecció de dades permet la lliure circulació de dades a través del Mercat Únic Digital. Millorarà la privacitat dels europeus i reforçarà la confiança i seguretat dels consumidors al mateix temps que obrirà noves oportunitats per a les empreses, especialment per a les més petites.

La guia recorda els elements principals de les noves normes de protecció de dades:

  • Un conjunt de normes únic a tot el continent: garanteix el mateix nivell de seguretat jurídica per a les empreses i de protecció de dades dels ciutadans a tota la UE.
  • Totes les empreses que ofereixin serveis a la UE estaran sotmeses a les mateixes normes  de protecció de dades encara que tinguin la seva seu fora de la UE.
  • Més drets per als ciutadans: es reforça el dret a la informació i el dret a l’oblit. A més a més, el nou dret sobre la portabilitat de dades permetrà als ciutadans moure les seves dades d’una empresa a l’altra. Això oferirà noves oportunitats de negoci a les empreses.
  • Més protecció contra les infraccions: quan una empresa experimenti una violació en la protecció de dades que posi els ciutadans en perill haurà de notificar-ho a l’autoritat competent en un termini de 72 hores.
  • Normes amb multes dissuasives: totes les autoritats nacionals tindran la facultat d’imposar multes de fins a 20 milions d’euros o, en el cas d’una empresa, de fins el 4% de la seva facturació anual.

INFO: https://ec.europa.eu/spain/barcelona/news/la-ue-protegeix-les-dades-personals-dels-ciutadans_ca

 

Per | 2018-05-27T11:04:27+00:00 maig 27th, 2018|NOTICIES|Comentaris tancats a La UE protegeix les dades personals de la ciutadania