Cent municipis catalans i vuit d’illencs disposaran de punts wifi gratuïts en espais públics gràcies a la iniciativa WIFI4EU de la Comissió Europea:

La Comissió Europea ha publicat avui el resultat de la segona convocatòria de propostes WiFi4EU, que es va fer del 4 al 5 d’abril. Finalment seran 3.400 els municipis que rebran un bo de 15.000 euros per poder instal·lar zones wifi en espais públics, inclosos ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places. El pressupost total d’aquesta convocatòria és de 51 milions d’euros i s’han rebut sol·licituds de tots els països que participen en el programa, és a saber, els estats membres de la UE, Islàndia i Noruega. En aquesta segona convocatòria són cent el municipis catalans que han estat seleccionats i que se sumen als quaranta-quatre que van ser-ho en la passada edició. A les balears un total de vuit municipis han aconseguit el finançament i se sumen als tres de la primera convocatòria.

«Ens plau comprovar que la resposta dels municipis a aquesta segona convocatòria ha estat aclaparadorament positiva i que n’hem rebut més de 10.000 sol·licituds. Ara el que volem és continuar interconnectant els europeus perquè puguin gaudir de tots els avantatges del mercat únic digital», ha declarat avui la comissària de Economia i Societat Digitals, Mariya Gabriel Gabriel.

Si sumem totes les convocatòries WiFi4EU, en total disposem de gairebé 9.000 bons. Abans no acabi el 2020 es publicaran dues convocatòries més, una d’elles aquest mateix any. La iniciativa WiFi4EU forma part de l’ambiciosa revisió de la normativa de la UE sobre telecomunicacions, que inclourà més mesures per impulsar la competitivitat d’Europa i respondre a les creixents necessitats de connectivitat dels europeus. Val a dir que a la primera convocatòria, que es va publicar el 2018, només van rebre un bo WiFi4EU de 15 000 euros 2 800 municipis.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre els resultats de la segona convocatòria.