EUROLOCAL, impulsora de la plataforma “Feminist Europe”, juntament amb la Fundació Aroa, va visitar Brussel·les per demanar als diferents grups del Parlament Europeu (PE) que posin al capdavant de l’agenda política de la UE els drets de les dones, per tal d’avançar cap a una societat més justa i democràtica.

A poques setmanes de les eleccions europees del pròxim 26 de maig, la plataforma “Feminist Europe” va presentar al Parlament Europeu un document amb deu recomanacions i peticions  “amb mirada feminista” per construir el futur d’Europa.

Joaquim Millan, director d’EUROLOCAL, juntament amb Neus Pociello directora de Fund.Aroa,  coordinadors de la plataforma i un dels impulsors del projecte, Oriol Lázaro,  actual secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, es van reunir amb els  eurodiputats Ska Keller (Els Verds), Ernest Urtasun (Catalunya en Comú), Elena Valenciano (PSOE), Javier López (PSOE), Jordi Solé (ERC), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Francesc Gambús (ex UDC), així com a representants de la iniciativa “Me too” al Parlament Europeu.

Cal recordar que la plataforma “Feminist Europe”, fundada a Barcelona amb enfocament europeu, va llançar fa un mes una petició a Change.org perquè en la pròxima legislatura (2019-2024) hi hagi una dona al capdavant del Consell, la Comissió i el Parlament europeus.

L’objectiu de la plataforma, que estarà activa els propers cinc anys de legislatura, és “construir una societat europea amb una perspectiva feminista”.