EUROLOCAL s’adherit al Manifest de la XEEC!!!

markus-spiske-wIUxLHndcLw-unsplash

El Manifest diu:

Les entitats sotasignades volem manifestar la nostra preocupació per la situació desfermada per la pandèmia del Covid-19. Les seves conseqüències són devastadores per a la salut pública i les economies d’arreu del món. Poden, a més, esperonar temptacions autoritàries i arribar a posar en risc la pròpia democràcia.

Per això mateix, la resposta de la Unió Europea i dels seus països membres ens sembla per ara insuficient i mancada d’una visió netament europea, sense decisions ambicioses que puguin atenuar els efectes de la crisi a curt termini i reorientar el futur de la UE a mig i llarg termini.

És cert que s’ha previst suport financer des del BCE i, posteriorment, del Consell. Però aquest suport no serà suficient per aturar el creixement de les desigualtats, reorientar el model econòmic, evitar els desequilibris territorials i impulsar el canvi energètic. A tot això se suma la manca de reacció del Consell davant la deriva autoritària d’alguns dels països membres que es pot accelerar amb l’excusa de la crisi sanitària.

L’amenaça sobre el futur de la UE és greu. Volem un futur europeu després de la pandemia? Si és així, hem d’exigir als nostres responsables polítics, estatals i europeus, que impulsin les següents mesures:

LINK: https://xeecblog.wordpress.com/2020/04/17/volem-un-futur-europeu-despres-de-la-pandemia/