«Els europeus estem patint la més gran tragèdia humana d’ençà de les guerres mundials. A tots se’ns està trencant el cor amb la mort de milers de persones pel coronavirus. Els estats membres més afectats són Itàlia i Espanya i els volem expressar el nostre condol més sincer.

Aquest daltabaix ens ha canviat la vida radicalment. Hi ha milions de persones que no poden anar a la feina, però tot i així han de poder fer la compra per viure i pagar les seves factures.

Les empreses encara continuen pagant els salaris als seus empleats tot i que, ara per ara, no estiguin fent caixa. Però Europa és aquí per ajudar-les amb una nova iniciativa europea que es diu «Sure».

Per exemple, la regió de Milà o la Comunitat de Madrid formen part de la columna vertebral de l’economia europea. Milers d’empreses fortes i estan patint moltes dificultats amb aquesta crisi. Necessiten el nostre suport per sortir-se’n. És per això que hem desenvolupat un nou concepte de feina a temps parcial.

L’objectiu és ajudar Itàlia, Espanya i tota la resta de països que s’han vist greument afectats. I ho farem gràcies a la solidaritat de la resta d’estats membres.

Com funciona «Sure»? Hem après la lliçó de la crisi financera del 2008. Els estats membres que disposaven d’aquest instrument van poder ajudar milions de persones a mantenir la feina i moltíssimes empreses a superar la crisi financera sense haver de renunciar als seus treballadors.

En aquest enllaç podeu trobar-hi el vídeo de la presidenta

+INFO: http://ec.europa.eu/barcelona