Simulació del Parlament Europeu (UAB)

/, NOTICIES/Simulació del Parlament Europeu (UAB)

Simulació del Parlament Europeu (UAB)

El dilluns 29 d’abril, la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acull d’11 hrs a 17 hrs una simulació del Parlament Europeu. Es tracta d’una activitat en què estudiants universitaris es posaran a la pell d’un eurodiputat per un dia i viuran des de dins com funciona aquesta institució.

La Càtedra Jean Monnet EUPOL i el Centre de Documentació Europea UAB organitzen per primera vegada a la Universitat Autònoma de Barcelona una simulació de la feina que es realitza al Parlament Europeu. Els protagonistes de l’activitat seran estudiants de l’assignatura Institucions i Política de la Unió Europea, impartida per la professora  Núria Font Borràs.

Debat al voltant de l’actualitat europea i el territori: De la mateixa manera que els eurodiputats en seu parlamentària, els participants debatran qüestions d’actualitat europea i el territori.

En la simulació, els estudiants també hauran de treballar en el marc dels grups polítics i les comissions sectorials: en concret, simularan ser membres dels partits europeus; pel que fa a les comissions, hauran de debatre sobre drets de la dona; medi ambient, salut pública i seguretat alimentària; ocupació i afers socials.

Al final de la jornada, reproduint la dinàmica parlamentària d’Estrasburg, es farà una sessió plenària on es presentaran i es votaran les propostes treballades en les comissions sectorials, debatudes amb els grups polítics.

Més informació: http://eptwitter.eu/qhkp

By | 2019-04-18T12:05:17+02:00 April 17th, 2019|ACTIVITATS/DADES, NOTICIES|Comments Off on Simulació del Parlament Europeu (UAB)