La Comissió Europea ha format avui un grup consultiu sobre el COVID-19 compost per epidemiòlegs i viròlegs de diferents estats membres perquè assessorin la UE sobre les mesures de gestió del risc que cal coordinar amb una base científica. Aquest grup s’ha creat tot just arran d’un mandat fet pels estats membres de la UE i serà presidit per la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, i copresidit per la comissària europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides,.

«El coronavirus està canviant ràpidament les nostres vides i les nostres societats. Tots els governs han de prendre cada dia decisions encertades i basades en una bona informació en benefici dels ciutadans europeus. És per això que els coneixements científics i un bon assessorament són ara més valuosos que mai. Estic molt agraïda a tots els membres del grup d’experts pel fet de posar els seus coneixements al servei de la comunitat», ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

«Els professionals de la salut pública, els metges, els epidemiòlegs i els viròlegs són en primera línia de front de la lluita contra el COVID-19. Si volem guanyar aquesta batalla, les nostres armes han de ser la ciència i la rapidesa a l’hora d’actuar. Aquest grup d’experts tindrà un paper molt important en la resposta sanitària de la UE a la pandèmia. La seva feina complementarà i aprofitarà la del Centre europeu per a la prevenció i el control de malalties», ha declarat avui també la comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides.

El grup d’experts es reunirà demà per primera vegada.

Més informació

Comunicat de premsa

Informació actualitzada en català sobre la resposta de la UE a la crisi COVID-19