El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) va centrar la seva XXIX Jornada Europea 2020 en el repte europeu de la sostenibilitat, el passat 27 de gener
Xavier Ferrer, president del CCME, va inaugurar l’acte amb la presentació del llibre “70 anys del Consell Català el Moviment Europeu”, un repàs a la història de l’entitat des dels seus inicis a l’exili a París, l’any 1949. Núria Miquel es va encarregar de la recerca i de la redacció del llibre i Jordi Bacaria en va ser el coordinador.
A continuació, Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, va fer exposar com Europa està liderant la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, abans de donar pas a dues taules d’experts i expertes.
La primera taula, sobre els reptes ambientals i climàtics, va ser moderada per Oriol Lázaro, secretari general del CCME. Hi van prendre part, Isadora Jiménez, cap de l’equip de comunicació i transferència de coneixement del Departament de Ciències de la Terra del Supercomputing Center de Barcelona; Àngel Pes, president de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides; Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya i Pau Solanilla, ecoemprenedor i consultor en polítiques públiques i sostenibilitat.
Michela Albarello, secretària d’Internacional i Cooperació de CCOO de Catalunya i vicepresidenta del CCME, va coordinar el segon debat, que va comptar amb la participació d’Emma Gumbert, advocada laboralista i membre del Comitè executiu de Pimec i de la Junta de Govern de l’Icab;  Diego López-González, assessor de polítiques de cooperació al desenvolupament de la Confederació Sindical Internacional i M. Àngels Pujols, secretària general del Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

Van tancar l’acte l’Il·lma. Sra. Pilar Díaz, diputada adjunta a l’ Àrea de Presidència i delegada de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona i l’Hble. Sr. Alfred Bosch, consell d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.