El món local es fa escoltar a les institucions europees

//El món local es fa escoltar a les institucions europees

El món local es fa escoltar a les institucions europees

En el ple de juliol del Comitè Europeu de les Regions es van aprovar onze opinions sobre temes d’actualitat que afecten directament al món local.

Alguns d’aquests dictàmens són d’especial interès per a la Diputació de Barcelona. Tant la mateixa institució com el municipi de Granollers han fet contribucions a documents de treball del Comitè de les Regions que han quedat finalment recollides en els textos finals.

És el cas del dictamen sobre incentius locals i regionals per a promoure dietes saludables i sostenibles, en el que es destaca el paper dels governs locals com a líders capaços de promoure hàbits alimentaris saludables a través, per exemple, de la contractació pública. El Comitè ha afegit les aportacions de la Gerència de Benestar Social de la Diputació sobre aliments saludables en màquines expenedores, el desenvolupament de capacitats tècniques de les autoritats locals per a la promoció de dietes sostenibles, i la continuïtat i rellevància de les subvencions de la UE a fruites i verdures per a escoles. D’altra banda, Granollers ha volgut assenyalar la importància de l’etiquetatge dels aliments mitjançant la codificació de colors per tal d’aconseguir una visualització gràfica i concisa de la informació nutricional.

Més enllà de temes alimentaris, s’han aprovat també altres dictàmens sobre temàtica diversa: protecció d’espais públics davant amenaces terroristessensibilització i formació a nivell local sobre contractació pública i licitacions, i inclusió de l’Administració local en l’execució de l’Acord de París i en el canvi de governança medi ambiental en general.

Per | 2018-07-31T18:03:05+00:00 juliol 31st, 2018|NOTICIES|Comentaris tancats a El món local es fa escoltar a les institucions europees