Fem_EU (Feminist Europe) és la primera campanya a Europa d’incidència a les eleccions europees 2019 per tornar a posar al capdavant de la futura agenda política europea un dels seus valors més importants: la igualtat de gènere

Aquesta campanya s’ha inciat amb la jornada   “Construïm el futur d’Europa amb mirada feminista” realitzada a Barcelona el passat dilluns 3 de desembre a Barcelona.

Ha estat el punt de sortida de la primera campanya d’incidència a Europa amb mirada feminista en el marc del procés #eleccionseuropees2019 perquè la futura agenda política europea, incorpori com a prioritat garantir l’igualtat de gènere i els drets humans de les dones.

Us volem recordar que actualment a Europa:

–       Una de cada tres dones europees ha patit violència física o sexual des dels 15 anys.

–       La bretxa salarial europea de gènere és del 16,20%

–       La bretxa de gènere europea en les pensions és del 40%

–       Una de cada vint dones europees ha estat violada.

Es per això que considerem fonamental que en les properes eleccions europees del mes de maig de 2019 tinguem en consideració una pregunta : Quina Europa volem?

Si volem una Europa més social, més justa, més democràtica, més igualitaria i equitativa, més sostenible i curosa amb els seus recursos naturals, en pau, que defensi tots els drets de la seva ciutadania, unida en la diversitat, respectuosa amb les minories, etc… tenim l’obligació de participar activament per aconseguir aquests objectius.

Un d’aquests objectius es construïr un futur europeu amb valors i per a les persones.

Una Europa que tingui entre les seves prioritats garantir l’igualtat de gènere i els drets humans de tota la seva ciutadania. 

Si penses igual tens el dret i el deure d’anar a votar el proper maig de 2019, aquest cop SI (#thistimeimvoting).

La campanya d’incidència #FemEU2019 estarà integrada per tres tipus d’accions:

1) accions online a través de les xarxes socials (Twitter|Facebook|Instagram @fem_eu2019 i amb els hashtags #Fem_EU #Fem_EU2019 #FeministEurope #WonemontheEEroad #ThistimeImvoting);

2) cicle de jornades a la ciutat de Barcelona (3 de desembre 2018 i 29 de març de 2019) amb expertes i expertes referents dels àmbits polític, social, econòmic i dels mitjans de comunicació de l’àmbit local, nacional i europeu.

 

 

 

 

 

3) accions pel territori d’arreu de Catalunya on s’organitzaràn trobades amb la ciutadania, les entitats i col·lectius.

Per últim, us demanem la vostra implicació : persones, entitats, institucions i empreses podeu donar suport a la campanya a través d’aquest enllaç: https://goo.gl/forms/aYTdcUsOTHnX0Mtk2

Més informació: https://www.eurolocal-cas.com/fem-eu/

Neus Pociello (Fundació Aroa) & Joaquim Millan (Eurolocal) 

Membres de la Comissió de coordinació de la campanya Fem_EU

Correu electrònic: fem_eu@fundacioaroa.org