Carta-Declaració de Chefchaouen de les Ciutats Intermèdies

//Carta-Declaració de Chefchaouen de les Ciutats Intermèdies

Carta-Declaració de Chefchaouen de les Ciutats Intermèdies

La ciutat de Chefchaouen (Marroc) va acollir del 5 al 7 de juliol el “I Fòrum Mundial de Ciutats Intermèdies“, organitzat pel Forum de Ciutats Intermèdies de CGLU. Sota el lema “Imaginant junts un futur urbà a través de les Ciutats Intermèdies”, l’esdeveniment va reunir a més de 250 participants, entre ells els municipis de Granollers i Terrassa, de més de 40 països diferents.

En el Marc del Fòrum es va adoptar la Carta – Declaració de les Ciutats Intermèdies del Món. En el document, les ciutats participants declaren la necessitat d’incloure en les Agendes Globals de Desenvolupament els valors humans, els coneixements i les experiències de les ciutats intermèdies, que acumulen la meitat de la població urbana del món. Per a fer-ho, es destaca la importància de consolidar un diàleg multinivell, inclusiu i participatiu, amb especial èmfasi en la participació de les dones, així com la necessitat de promoure models de governança integrals, i la creació de mecanismes que permetin fer front a la creixent pressió que reben les ciutats intermèdies. També es fa palès que les ciutats intermèdies, per la seva naturalesa, són espais d’intermediació entre el rural i l’urbà, i per tant són essencials en l’estructuració de l’organització territorial, de l’economia i actuen com amortidores dels impactes dels intercanvis i fluxos mundials.

En la declaració, les ciutats es comprometen a passar a l’acció, entre d’altres millorant les ciutats cap al desenvolupament sostenible, la justícia territorial global i en la lluita contra el canvi climàtic.

El Fòrum s’ha consolidat com un espai de diàleg i de desenvolupament de polítiques, i posa de manifest el paper de les ciutats intermèdies en la promoció del desenvolupament sostenible a nivell local, nacional i internacional, i el seu paper fonamental en la localització dels ODS.

Per a llegir la declaració completa cliqueu aquí.

Per | 2018-07-31T18:06:17+00:00 juliol 31st, 2018|NOTICIES|Comentaris tancats a Carta-Declaració de Chefchaouen de les Ciutats Intermèdies