Del 27 de febrer al 29 de maig, l’Intelligent Cities Challenge (ICC) va rebre 130 manifestacions d’interès de 192 ciutats de 20 països de la Unió Europea i del Regne Unit. L’equip de la Comissió Europea i l’ICC es van mostrar molt satisfets de veure que tantes ciutats estan ansioses per convertir-se en més sostenibles i socialment responsables mitjançant l’ús de tecnologies avançades. Aquesta iniciativa està finançada pel programa COSME.

Després d’una acurada deliberació, s’han seleccionat 88 sol·licituds per participar en el repte durant els propers 2 anys. Aquest grup inclou 54 noves sol·licituds ICC, 26 ciutats que van participar en la iniciativa predecessora del Digital Cities Challenge i 8 ciutats mentores de la UE. Encara es seleccionaran 10 ciutats internacionals per completar la llista de les 100 ciutats que participaran en el viatge de l’ICC. Com que 8 dels sol·licitants són consorcis,i per tant inclouen diverses ciutats associades, el grup de ciutats seleccionat inclou un total de 124 ciutats.

Les ciutats principals seleccionades rebran una orientació adequada i de gran qualitat. Participaran en entrenaments en grup, aprendran dels companys, participaran en una sèrie d’esdeveniments d’alt nivell i planificaran col·lectivament un canvi a gran escala. En fer-ho, aprofitaran tecnologies avançades per aconseguir un creixement verd, intel·ligent i sostenible.

L’ICC començarà amb una setmana de llançament prevista per a la setmana del 28 de setembre.

Participació catalana a l’ICC:

Ciutat mentora: Barcelona

Ciutats seleccionades:

  • Consorci Gavà – Castelldefels
  • Terrassa