+ ANYS ERASMUS

//+ ANYS ERASMUS

+ ANYS ERASMUS

L’Erasmus, el programa de mobilitat que la UE va posar en marxa el 1987, ha obert fronteres i horitzons a milions d’europeus.

Des de la Representació de la Comissió Europea s’han organitzat diverses activitats a Catalunya.  També s’ha llançat l’acció: ‘Busquem #Erasmusbabies‘, que vol reunir a nens i joves nascuts de parelles que es van conèixer durant el seu Erasmus.

Erasmus+ i els seus predecessors figuren entre els programes de més èxit de la Unió Europea. Durant tres dècades s’han ofert als joves oportunitats d’adquirir noves experiències i l’oportunitat d’ampliar els seus horitzons viatjant a l’estranger. Allò que el 1987 va començar sent un modest programa de mobilitat per a estudiants d’educació superior amb només 3 200 estudiants que hi van participar en el seu primer any de vigència s’ha convertit en un dels programes més emblemàtics de la UE, del qual es beneficien cada any prop de 300.000 estudiants d’educació superior.

L’actual programa Erasmus+, la vigència del qual va del 2014 al 2020, disposa d’un pressupost de 14.700 milions d’euros i permetrà que el 3,7% dels joves europeus, és a dir, prop de 3,3 milions de joves, puguin estudiar, formar-se, adquirir experiència laboral o fer activitats de voluntariat a l’estranger. L’àmbit geogràfic del programa s’ha ampliat dels onze països del 1987 als trenta-tres actuals (els vint-i-vuit estats membres de la UE, més Turquia, l’antiga República iugoslava de Macedònia, Noruega, Islàndia i Liechtenstein. El programa també està obert als països associats d’arreu del món.

+ INFO: https://ec.europa.eu/spain/barcelona/youth/erasmus_ca

Per | 2017-12-08T10:53:00+00:00 desembre 8th, 2017|NOTICIES|Comentaris tancats a + ANYS ERASMUS