“We Mean Business”: la Comissió llança una campanya per impulsar les pràctiques laborals.

//“We Mean Business”: la Comissió llança una campanya per impulsar les pràctiques laborals.

“We Mean Business”: la Comissió llança una campanya per impulsar les pràctiques laborals.

La Comissió Europea llança avui la campanya “We Mean Business” (“Aportem Oportunitats de Negoci”), que té com a objectiu fomentar que les empreses creïn més llocs de pràctiques per impulsar els coneixements i les possibilitats d’ocupació dels joves. Les pràctiques poden facilitar als joves el pas de l’ensenyament i la formació a una bon primera feina. També poden beneficiar-se’n les empreses, atès que els permet de trobar possibles i excel·lents futurs empleats que poden aportar noves idees i esdevenir claus en la productivitat i la competitivitat de cara al futur. En els anys 2012 i 2013, la Comissió contribuirà al finançament d’un total de 280 000 llocs de pràctiques a través dels programes Leonardo da Vinci i Erasmus, destinats als estudiants de formació professional i d’ensenyament superior.

Androulla Vassiliou, comissària europea d’Educació, Cultura, Multilingüisme i Jovent, ha declarat: “la iniciativa “We Mean Business” donarà suport als esforços dels Estats membres per lluitar contra l’atur dels joves, que ha arribat a nivells inacceptables en alguns països de la UE. En especial, volem augmentar la sensibilitat sobre el valor de les pràctiques internacionals, que poden incrementar els coneixements lingüístics de les persones i ajudar-les a augmentar la confiança en sí mateixes i la capacitat d’adaptació. Els nostres estudis mostren que els contractants valoren cada cop més aquest tipus de qualitats.”

Les enquestes destaquen que poques empreses coneixen la possibilitat d’acollir un estudiant de pràctiques en el marc d’un programa europeu. La campanya “We Mean Business” té com a objectiu canviar aquesta situació i demostrar els avantatges de les pràctiques internacionals per a les empreses.

La campanya disposa d’una pàgina web pròpia amb informació i enllaços sobre com organitzar o trobar unes pràctiques a Europa. A tots els Estats membres, se celebraran activitats de sensibilització dirigides a cambres de comerç, entitats de desenvolupament regional, organitzacions de suport a les empreses i d’altres agents de difusió que poden destacar els beneficis que suposen les pràctiques per a les empreses.

Antecedents: En el marc de la “Iniciativa d’Oportunitats per la Joventut”, presentada el desembre del 2011 (IP/11/1568), la Comissió Europea es va comprometre a augmentar en un 30% el nombre de llocs de pràctiques destinat a estudiants de formació professional i d’ensenyament superior en el marc dels programes Leonardo da Vinci i Erasmus. L’any 2012, més de 130.000 joves rebran el suport necessari per a fer unes pràctiques a l’estranger. Aquesta xifra augmentarà a 150.000 l’any que ve.

Diversos estudis demostren que els estudiants en pràctiques amb coneixements de llengües estrangeres poden ajudar les empreses a accedir a nous mercats. Les empreses amb un personal que no tingui coneixements d’idiomes ni de comunicació poden comptabilitzar el cost de les oportunitats perdudes. El 2006, en una enquesta de la Comissió dirigida a gairebé 2.000 empreses europees, l’11% de les empreses que van respondre l’enquesta havien perdut contractes per culpa de la falta de coneixements d’idiomes, la qual cosa va suposar un cost total de 50 milions d’euros.

En paral·lel a la campanya “We Mean Business”, la Comissió adoptarà demà un paquet global de noves mesures destinades a aconseguir una recuperació que aporti treball abundant. Un dels principals objectius consistirà en estimular la contractació en economia verda, serveis sanitaris i TIC.

Informació complementària:

Informació complementària sobre la «Iniciativa d’Oportunitats per la Joventut»

Pàgina web de la campanya

http://ec.europa.eu/culture

Pàgina web de la comissària Androulla Vassiliou

Twitter: @VassiliouEU

Per | 2012-04-22T15:36:05+00:00 abril 22nd, 2012|NOTICIES|Comentaris tancats a “We Mean Business”: la Comissió llança una campanya per impulsar les pràctiques laborals.